Яблучно-грушевий пиріг, де навіть тісто – як крем
Такого ви ще не пробували!
Це класичний пиріг французької кухні, іменований «Невидимка». Таку назву дано йому за те, що тісто в процесі приготування стає не відрізнятись від крему. Це просто апофеоз ніжності!
Ось що вам знадобиться:
- яблука і груші – 800 г;
- молоко – 100 г;
- розтоплене вершкове масло – 30 г;
- борошно – 70 г;
- розпушувач – 1 ч. л .;
- яйця – 2 шт .;
- цукор – 50 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- сіль – 1 щіпка.
На штрейзель:
- борошно – 80 г;
- цукор – 30 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- вершкове масло – 40 г;
- сіль – 1 щіпка.
1. Збити яйця з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі. Додати молоко, вершкове масло, борошно і розпушувач.
2. Груші і яблука очистити від шкірки і серцевини. Нарізати дуже тонкими скибочками.
3. Форму змастити вершковим маслом і вистелити пергаментом. Можна брати круглу, квадратну або прямокутну форму.
4. Занурити скибочки в тісто, щоб кожна скибочку була покрита тестом з усіх боків.
5. Викласти яблука і груші в форму, зверху вилити тісто. Випікати 30 хвилин при температурі 180-190 ° C.
6. Для штрейзеля змішати борошно, цукор, ванільний цукор і сіль, розтерти в крихту. Посипати пиріг цієї крихтою, випікати ще 20 хвилин.
Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.
View all posts