Молитва Миколі Чудотворцю про здоров’я, допомогу у хворобі

Estimated read time 1 min read

Святителя Миколи Чудотворця можна по праву назвати найнароднішим і найулюбленішим святим, Божим Угодником. Його довге і праведне життя було цілком присвячене служінню Господу та людям. Отримавши після смерті батьків багату спадщину, глибоко віруючий юнак роздав його незаможним і стражденним.

Завдяки вірності Христовому вченню та самовідданому життю Спаситель наділив Миколу даром чудотворення, який він багато разів використовував для допомоги ближнім. За його молитвою приборкувалася морська стихія, покидали поля комахи, що загрожували голодом хліборобам, але особливу славу принесли йому чудові зцілення з його молитви. Понад те, зцілення продовжували відбуватися після смерті святителя, біля його мощей; чимало таких випадків сталося й у сучасній історії.

Ось і сьогодні люди моляться Миколі Чудотворцю, повіряючи йому свої біди і просячи допомоги у різних життєвих обставинах, у тому числі й у разі хвороби.

Вважається, що молитва Миколі Чудотворцю про допомогу у хворобі прискорює одужання. Найчастіше ми молимося про здоров’я близьких, але молитися потрібно і про здоров’я собі, щоб служити їм підтримкою і не стати нікому тягарем. Багато молитв читаються церковнослов’янською, але молитву про здоров’я Миколі Угоднику можна читати російською мовою.

Молитва про здоров’я Миколі Чудотворцю

О, всесвятий Миколай, угодник прегарний Господь, теплий наш заступник і скрізь у скорботах скорий помічник. Допоможи мені, грішному й похмурому, у справжньому житті, благай Господа Бога дарувати мені залишення всіх моїх гріхів, які згрішили від юності моєї, у всьому житті моїм, діломи, і в поході душі моєї помози ми, окаянному, благай Господа Бога, всієї твори Творця, визволити мене повітряних митарств і вічної муки, нехай завжди прославляю Отця, і Сина, і Святого Духа, і твоє милосердя, . Амінь.

Як молитися святому

Можна молитися в церкві, поставивши свою свічку перед іконою, а можна завести невеликий іконостас удома, щоб підносити молитву вранці та ввечері перед сном. У домашньому іконостасі неодмінно мають бути ікони Ісуса Христа і Богоматері, решту святих ви вибираєте на свій розсуд, але серед них обов’язково має бути Микола Чудотворець: значення цього «універсального» святого настільки велике, що він простягає свою допомогу практично на всі сфери життя.

Влаштувати в будинку іконостас дуже просто: ікони можна поставити на поличку, прибиту до стіни, або на столик або тумбочку. Там ставлять посудину зі святою водою. Ікони, свічки та лампадку потрібно купувати лише в церковній лавці – це гарантія, що вони освячені. Якщо у вас є якась ікона, якою ви цінуєте, обов’язково освятіть її у церкві.

Головне, щоб поблизу не було жодних світських предметів: картин, плакатів, предметів декору, телевізора, комп’ютера та ін.

Перед іконами під час молитви запалюють свічки або лампадку (подбайте про пожежну безпеку!)

Молитися треба на самоті. Спочатку читають «Отче наш», а потім уже свою молитву. Зверніть увагу: у кожній молитві звучить покаяння у своїх гріхах і прославлення святого, до якого ми звертаємося за захистом та допомогою. Найсильніша молитва від хвороб Миколі Чудотворцю – та, що йде від щирого серця і сповнена віри в те, що вона допомагає, особливо якщо це молитва на здоров’я чи лікування дитини.

Молитва святому Миколаю Чудотворцю про зцілення дитини

О, добрий наш пастир і богомудрий наставнику, святителю Христа Миколая! Почуй нас грішних (імена), що моляться тобі і закликають у допомогу скору твою представницю: бач нас немічних, звідусіль уловлюваних, усякого добра позбавлених і розумів від малого. Потниться, угодник Божий, не залишити нас у гріховному полоні бути, нехай не будемо в радість ворогам нашим і не помремо в лукавих діяннях наших. Моли про нас недостойних Створителя нашого і Владику, Йому ж ти з безтілесними ликами чекаєш: милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житті і в майбутньому віку, нехай віддасть на них але за Своєю благістю віддасть нам . Бо на твою клопотання надіюсь, твоїм предстанням хвалимося, твоє заступництво на допомогу покликаємо, і до пресвятого образу твого припадає, допоможи просимо нахоч, нехай не буде радість святих твоїх молитв напасти на нас і не забруднити у грішній грімній грімній землі й у тіні пристрастей наших. Молі, святителю Христа Миколая, Христа Бога нашого, нехай дасть нам мирне життя і залишення гріхів, душам же нашим спасіння і велію милість, нині і повсякчас і на віки віків.

You May Also Like

More From Author