Site icon ІНСАЙДЕР

Баранина до новорічного столу

Їжа

robertss 22.09.2023 Article

Баранина в новорічному меню буде вельми доречною. Адже м’ясні страви в Новий рік символізують достаток і сите майбутнє. А, крім того, подавши в новорічну ніч страви з баранини, ви додасте святу екзотичного східного колориту. Для новорічного свята .

Відфільтрувати рецепти в добірці


Назва рецепта


Бажані інгредієнти


Виключити інгредієнти


Час приготування


Вегетаріанське


Джерело рецепта

середньо

Люля-кебаб із баранини — традиційна страва, відома під різними іменами, мабуть, у всіх країнах.

легко

Цю елегантну страву подають у Сирії на сімейних святах. Гарніром слугують шматочки підсушеного картоплі .

легко

Замість баранини можете використовувати яловичину, телятину, курку або качку.

легко

Щоб отримати гарну скоринку, перед подачею поставте баранячу ніжку під сильно розігрітий гриль.

середньо

Важко знайти кращий відруб для рагу, ніж баранячі гомілки. Від довгого повільного тушкування м’ясо стає .

середньо

Авторство рецепта належить французькому шеф-кухарю Полю Бокюзу. Це дуже смачне, ароматне, ароматне блюдо.

Олена 10 лютого 2020

середньо

Запечена ніжка ягняти — класична страва французької кухні. Існує два основних рецепти — запечена ягняча ніжка .

середньо

В Англії ягнятина користується всенародною любов’ю. Але на відміну від Франції чи Італії тут не люблять .

середньо

Бараняча нога, запечена з анчоусами та розмарином, вийде винятково ароматною та смачною.

Shefs 16 жовтня 2019 року

середньо

Бараняча нога на столі — це до свята. А сезон баранини — завжди свято. Якщо буде потрібно .

складно

Якщо ви бували в Грузії, то при слові «хінкалі» ви маєте млосно закочувати очі і з придихом .

складно

Не відмовляйте собі в задоволенні поласувати чудовими мантами з бараниною та айвою. Як .

середньо

Баранина з картоплею по-французьки для святкового столу. У картоплі дофінуа, яка за своєю .

легко

До такої баранини добре підійде розсипчастий ароматний басматі.

середньо

Баранина з айвою — ідеальна зимова страва, яскрава і за зовнішнім виглядом, і за смаком. Молода баранина з айвою .

Shefs 20 січня 2018 року

легко

Класичний люля-кебаб, як і котлети, роблять із рубленого м’яса. Але, на відміну від котлет, до складу .

Shefs 20 червня 2017

середньо

Молода баранина — основа м’ясного столу в Азербайджані. Ми готуємо плов із м’яса молодих курдючних баранів .

середньо

Запечена в духовці бараняча нога завжди має значний і солідний вигляд. Подана на стіл вона одразу стає .

середньо

легко

середньо

середньо

середньо

складно

легко

Гранатовий сік — непростий кулінарний компонент через велику кількість у ньому дубильних речовин. Але ми з вами .

середньо

Спробуйте приготувати соус за цим рецептом і ви здивуєтеся, яким насиченим і оксамитовим робить .

середньо

Наталія Гладченко 15 листопада 2013 року

середньо

середньо

середньо

легко

легко

середньо

легко

середньо

легко

Баранина, запечена в духовці за нашим рецептом, виходить надзвичайно ароматною і соковитою.

середньо

легко

складно

легко

легко

Якщо ви любите пряні аромати, покладіть у форму для запікання разом із м’ясом і картоплею 1-2 .

складно

складно

легко

До Світлого свята Христового Воскресіння в старій Росії зазвичай готувалися з Чистого четверга. У .

середньо

середньо

складно

Баранина — чудовий варіант частування для особливого випадку. Влаштуйте собі домашній бенкет: приготуйте .

середньо

Баранина в новорічному меню буде вельми доречною. Адже м’ясні страви в Новий рік символізують достаток і сите майбутнє. А, крім того, подавши в новорічну ніч страви з баранини, ви додасте святу екзотичного східного колориту.

Для новорічного меню чудово підійдуть традиційний узбецький плов із бараниною, рулет або пироги з м’ясною начинкою, запечена цілком бараняча нога.

Існує кілька секретів «обходження» з бараниною, щоб страви з цього м’яса вийшли соковитими і смачними.

Під час оброблення баранини необхідно видалити плівку (вона неїстівна) і зрізати зовнішній жир, інакше під час готування він «закупорить» м’ясо і перешкоджатиме теплообміну. Але трохи жиру все ж треба залишити, щоб м’ясо не вийшло жорстким. Жир має бути білим, без плям і схожим на віск.

Кожна частина туші барана має свої кулінарне застосування і спосіб обробки. Для тушкування підходять голяшка, рулька, лопатка, шия. Смажити на грилі та запікати краще корейку й окіст. Для плову і люля-кебаб використовується лопатка. Для рагу — голяшка, шия, грудинка, а для шашлику — нога.

Баранину краще не пересмажувати, щоб м’ясо вийшло середньо- або слабопросмаженим. Середньопросмажене готується 15-20 хв. за 245˚C (усередині шматка м’яса температура має бути 60-65˚C). М’ясо слабкого просмаження виходить за температури 54-57˚C всередині шматка.

Баранина, як ніяке інше м’ясо, любить маринади. Маринують її мінімум годину, а краще — 10-12 годин. Що старший баран, то довший процес маринування. Маринад зробить м’ясо більш соковитим, значно поліпшить його смак. До того ж замаринований шматок можна смажити до стану слабкого просмаження і не побоюватися, що вийде м’ясо з кров’ю. Існує безліч варіантів маринадів: на основі олії, йогурту, овочів.

Смак страв із баранини також поліпшать соуси — гранатовий, томатний, гірчичний.

Баранячу ногу можна запекти в тісті — м’ясо буде більш соковитим. Для цього начиніть баранину фаршем із зелені, часнику, цибулі-шалот, хлібного м’якушки і яйця та запікайте 40 хв. за 200˚C. Потім м’ясо охолодіть до кімнатної температури і загорніть у тісто, здобне або листкове. Баранячу ногу покладіть на змащене жиром деко швом донизу. Змастіть яйцем і запікайте 40 хв. Тісто має підрум’янитися.

Щоб надати баранині пікантного смаку, вже готове м’ясо можна обмазати сумішшю із зелені, спецій, діжонської гірчиці, часнику й анчоусів або натерти сире м’ясо часником і посипати зеленню. А перш ніж помістити баранячу ногу або лопатку в духову шафу — зробити в м’ясі глибокі розрізи і вкласти в них зубчики часнику. До смаженої баранини можна подати желе з м’яти, червоної смородини. Пальчики оближеш!

Щасливого вам Нового року!

Exit mobile version