6 рецептів пуншу для зимових вихідних, з алкоголем і без
Зміст
Їжа
robertss 06.09.2023 Article
Пунш — справжній святковий напій. Він завжди має дуже ефектний вигляд, готується на велику компанію та добре розкріпачує. А гарячі пунші ще й швидко зігрівають. Для зимових вихідних — те, що треба! Обирайте більшу каструльку і щедро висипайте до неї цитрусові, свіжі ягоди та сухофрукти, різноманітні прянощі, заливайте їх алкоголем, соком, морсами, нагрівайте і зігрівайтеся.
Плантаторський пунш
Додайте в пунш заморожені в льоду шматочки цитрусових.
Плантаторський пунш 10-12 порцій Що потрібно:
- 500 мл темного рому
- 10 мл біттера «Ангостура»
- 10 мл «Гренадина»
- 500 мл грейпфрутового соку
- 500 мл апельсинового соку
- сік 10 лаймів
- 100 г дрібного коричневого цукру
- лід
- скибочки цитрусових для прикраси
З’єднайте в глечику з льодом ром і три види цитрусового соку. Збийте. Додайте цукор, «Ангостуру», «Гренадін» і знову перемішайте пунш. Розлийте в охолоджені келихи хайбол із кубиками льоду.
Сибірський чайний пунш
Такий пунш можна зробити і безалкогольним, якщо ви додасте замість горілки перевареної води або трохи більше журавлинного соку чи морсу.
Сибірський чайний пунш 10-12 порцій Що потрібно:
- 300 мл журавлинної горілки
- 1 л міцно завареного вашого улюбленого чаю
- 400 мл журавлинного соку
- 120 г меду
- 10 бутонів гвоздики
- садова журавлина і гвоздика для прикраси
Нагрійте чай із медом, гвоздикою та журавлинним соком до кипіння. Зніміть із вогню, дайте настоятися 10 хв. Влийте горілку, процідіть. Подавайте в келихах для гарячих напоїв, прикрасивши кожен шпажкою з журавлиною, в яку встромлена гвоздика.
Ромовий пунш Молочний улун із полуницею
Не додавайте ром у киплячий наїток, інакше алкоголь швидше вивітриться.
Ромовий пунш Молочний улун із полуницею 10-12 порцій Що потрібно:
- 400 мл світлого рому
- 500 г свіжої або 700 г замороженої полуниці
- 250 г цукру
- 3 лимони
- 1 л зеленого чаю молочний улун
Залийте полуницю 200 мл води, доведіть до кипіння, всипте цукор, варіть 5 хв. Спеціальним ножем зніміть із лимонів смужки цедри, вичавіть сік, додайте сік і цедру в полуничний сироп. Настоюйте 2 год. Додайте чай, доведіть до кипіння, влийте ром і подавайте.
Гарячий пунш для водіїв
Подавайте безалкогольний пунш у жароміцних кухлях, розливаючи так, щоб кожному дісталися ягоди журавлини.
Гарячий пунш для водіїв 10-12 порцій Що потрібно:
- 150 г сухих квіток каркаде
- 300 г сушеної журавлини
- 100 г меду
- 1 невеликий пучок свіжого чебрецю
- 10 паличок кориці
- 20 коробочок кардамону
- 4-6 бутонів гвоздики
- 1 цілий мускатний горіх
Залийте каркаде 2,5 л теплої води. Додайте всі інші інгредієнти (мускатний горіх і коричні палички можна розколоти). Поставте на слабкий вогонь, доведіть до кипіння і варіть за мінімального кипіння 10 хв.
Ігристий пунш Холодна качка
Такий пунш не зігріє, але настрій підніме точно.
Ігристий пунш Холодна качка 14-16 порцій Що потрібно:
- 2 пляшки білого сухого вина
- 1 пляшка сухого ігристого
- 2 лимони
- 100 мл цукрового сиропу
- 10-12 гілочок меліси
Зніміть з лимона цедру, видаліть білий шар і наріжте м’якоть кружечками (кісточки видаліть). Залийте м’якоть і цедру лимона вином, настоюйте 2-6 год. Перед подачею додайте цукровий сироп і мелісу, долийте шампанським.
Пунш Кардинал
Додайте трохи підварені в окропі ягоди — вишню, чорну смородину, полуницю.
Пунш Кардинал 10-12 порцій Що потрібно:
- 2 пляшки червоного сухого вина
- 100 мл коньяку
- 2 апельсини
- 24 бутони гвоздики
- 4 ст. л. гречаного меду
- 1 ст. л. запашного перцю
Вимийте апельсини щіткою, встроміть у кожен по 12 бутонів гвоздики. Розігрійте духовку до 140 °С, запечіть апельсини, 30 хв. Розріжте запечені апельсини на 8 частин кожен, покладіть у каструлю, залийте вином, додайте духмяний перець і мед. На слабкому вогні доведіть майже до кипіння, зніміть з вогню, процідіть, влийте коньяк і подавайте.