Чай Габа: 5 особливостей тайванського улуну
Зміст
Улуни – давня чайна сім’я, і найсмачніші інновації також пов’язані з нею. Родзинкою серед улунів є чай Габа – оолонг, про який можна розповідати годинами. Сьогодні поділимося п’ятьма головними рисами, за які Габу полюбив увесь світ.
Про те, що чай буває не лише з молоком чи лимоном, а й із високим вмістом унікальних амінокислот, весь світ дізнався завдяки тайванським чайним майстрам. Саме вони створили Габа-чай – продукт, напрочуд корисний для мозку і для організму в цілому, та ще й приголомшливо смачний та унікальний, як і кожен улун (подивитись які можна на сайті https://newtea.ua/uk/chay/ulun). Сьогодні розповімо про його ТОП 5 основні особливості.
1. Чай родом із райського острова
Так-так: саме так, Райським Островом, або Ілля-Формоза, колись назвали Тайвань португальські мореплавці. Неймовірна природа та високогір’я дали життя унікальним сортам улунів, смак яких неможливо забути. Органолептика кожного з них завдячує своєю красою м’якому клімату з густими туманами та лагідним сонцем, яке огортає високогір’я м’якою ковдрою.
Саме тут народився і Габа улун, і придбав щось ще, окрім чудового смаку та аромату.
2. Габа – назва з неврології
Навіть якщо ви не надто занурені у медичні теми, завдяки своєму улюбленому чаю ви зможете дізнатися, що таке ГАБА. Це гамма-аміномасляна кислота, нейромедіатор для безпечної активізації роботи мозку. Він виробляється людським організмом, і допомагає зосереджуватися, активізувати розумові процеси та покращувати пам’ять. Добре, що ГАМК можна отримувати й з їжею: наприклад, заварюючи собі чергову філіжанку чаю Габа.
3. Габа спеціально насичується корисною речовиною
Для виготовлення Габи відбирається елітний чай улун, який розміщується на певний час у барокамері. У правильних умовах і безповітряному просторі в чайному листі активно утворюється та сама гамма-аміномасляна кислота. Тому Габа містить її набагато більше, ніж будь-який інший оолонг. А головне – це цілком природний процес вироблення амінокислоти, і найбезпечніший спосіб отримати більше ГАМК у своєму раціоні.
4. Габа дуже корисний
Про концентрацію, пам’ять і мозкову діяльність вже було сказано, проте, на що ще впливає цей дивовижний тайванський улун?
- на тонус організму;
- на метаболізм (сприяє його гармонізації);
- на психічний стан (Габа навіть може використовуватися в комплексній терапії депресії та дисфорії);
- на засвоєння інформації (ідеально для вічних студентів);
- на енергетичний баланс (сил напевно стає більше, і магазинні напої з кофеїном та тонною цукор перестають вас цікавити).
Важливо й те, що цей ніжний чай приємно пити без цукру завдяки його солодкуватому смаку.
5. Габа – це смачно!
І посмак – ще не все. Якщо ви досі не дегустували цей улун, саме час дізнатися, який він смакує:
- медовий та квітковий;
- з нотками манго та літніх кольорів;
- солодкуватий та м’який.
Дізнавшись про все це, Gaba купити неодмінно захочеться. А ще – зробити його вінцем та гордістю власної
чайної колекції.