4 рецепта з горіхами – при хворобах шлунка, підшлункової і печінки
Зміст
Смачно і корисно!
Мало хто здогадується про всі корисні властивості волоських горіхів. Але ми хочемо розповісти про них, щоб ви могли ними скористатися і зміцнити своє здоров’я.
Ось 4 лікарські препарати на основі горіхів, які ви можете зробити самі:
1. Сироп з волоського горіха.
Користь: ліки від хвороб шлунка.
Як приймати: три рази в день 1 чайну ложку після основного прийому їжі.
Як готувати:
Вам потрібно три жмені нарізаних волоських горіхів «молочної стиглості», 1 кг цукру, гумові рукавички для роботи.
Замочуйте горіхи в 1 л холодної води, змінюючи її 3 рази в день. Через три дні розведіть 150 грам соди на 3 літри води. Перемістіть горіхи в цей розчин і залиште на 4 години. Промийте холодною водою перед варінням. Закип’ятіть воду в каструлі, перемістіть в неї горіхи, проткнув кожен зубочисткою. Нехай горіхи варяться 10 хвилин. Злийте воду. Додайте в каструлю цукор, залийте в неї свіжу воду. Варіть на повільному вогні сироп протягом 3-х годин. Процідіть його по закінченню цього часу. Горіхи готові. А сироп потрібно довести до кипіння, після чого – залити в підготовлені банки. Зберігайте в прохолодному місці.
2. Медовий настій.
Користь: при інфекційних захворюваннях, зобі, хворобах шлунково-кишкового тракту, ниркових і легеневих полікістозах, хронічних захворюваннях шкіри.
Як приймати: по 1 ч. л. 3 рази на день перед їжею до лікування.
Як готувати:
Прокрутіть молоді зелені волоські горіхи через м’ясорубку. Вони повинні бути зібрані до свята Івана Купали. Змішайте їх з медом (1:1). Злийте в пляшку, закупорити і зберігайте в темному місці протягом місяця.
3. Настоянка з горіхів.
Користь: лікування раку, для всіх типів гельмінтозів (кишкові черв’яки).
Як приймати: по 25 мл після їди.
Як готувати:
Подрібніть 15 незрілих плодів волоського горіха і помістіть їх в пляшку. Залийте в неї 0,5 л спирту. Нехай настоїться на сонці 14 днів.
4. Мазь з листя волоських горіхів.
Користь: прискорення загоєння ран.
Як використовувати: 1-2 рази на день до одужання.
Як готувати:
Змішайте 20 г подрібненого листя дерева волоського горіха і 100 мл соняшникової олії. Настоювати їх протягом тижня в закритій ємності. Після цього прокип’ятіть протягом 5 хвилин і процідіть через складену вчетверо марлю. Настій тримається 30 хвилин на водяній бані і в нього додається 15 г бджолиного воску. Інгредієнти мазі мають добре перемішатися.
Основні переваги волоських горіхів:
1. Зменшує рівень стресу.
Головні болі, стреси, переживання можна послабити за допомогою горіхів.
2. Знижує рівень «поганого» холестерину.
Вчені довели, що горіхи позитивно впливають на серце. Це пов’язано з тим, що вони містять ненасичені жири, калій і магній. Таким чином, горіхи корисні для пацієнтів, що мають проблеми з високим кров’яним тиском.
Постійне їх споживання також може привести до профілактики інсульту.
3. Запобігає рак молочної залози. Вони багаті:
- жирними кислотами омега-3;
- антиоксидантами;
- поліфенолами і фітостероли.
4. Зменшує болі при ревматизмі.
Компреси з листя волоського горіха призначені для ослаблення цього симптому.
5. Знижує рівень цукру в крові.
Пацієнти з діабетом можуть вживати ситні, смачні і корисні горіхи.
6. Підвищує фертильність у чоловіків.
Згідно з деякими дослідженнями ядро волоського горіха підвищує якість сперми.
7. Покращує стан шкіри.
Волоські горіхи також грають важливу роль в здоров’я шкіри. Вони допомагають пацієнтам з екземою або мікозом.
8. Зменшує апетит.
Волоські горіхи викликають відчуття ситості і знижують апетит. Це допомагає жінкам підтримувати здорову вагу тіла.
9. Стимулює пам’ять і концентрацію уваги.
У стресових ситуаціях фахівці радять їсти волоські горіхи. Особливо вони корисні, якщо їх змішати з медом.
10. Зменшує запалення (за рахунок антиоксидантних властивостей).
12. Допомагає при захворюваннях щитовидної залози.
Через високий вміст йоду горіхи рекомендуються пацієнтам з таким діагнозом.
Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.
View all posts