Site icon ІНСАЙДЕР

10 способів очистити пригорілі каструлі з нержавіючої сталі

Карен Пелтьє — експерт з екологічно чистого способу життя та природних методів очищення, автор понад 200 статей для The Spruce. У своєму блозі WellGal.com Пелтьє висвітлює природні методи очищення для дому та дає поради щодо екологічно свідомого способу життя.

Реа Мехта (Rhea Mehta), доктор філософії, відзначена нагородами токсиколог, яка вже більше десяти років працює над тим, щоб дати людям можливість вести більш здоровий спосіб життя, починаючи з їхніх домівок. Реа має ступінь доктора філософії в галузі токсикології, понад 15 наукових публікацій та сертифікат інтегративного тренінгу з питань здоров’я.

Трендові відео

Ви коли-небудь робили довгу телефонну розмову тільки для того, щоб зрозуміти, що зовсім забули про те, що готуєте, і так сильно пригоріла сковорідка, що, здавалося, не підлягає відновленню? Замість того, щоб викидати її у смітник, або навіть на переробку, спробуйте один з цих екологічних трюків, щоб зробити вашу сковорідку блискучою і знову як нова. Залежно від того, наскільки сильно ви її пригоріли, вам підійде один або комбінація методів, більшість з яких використовують звичайні інгредієнти, знайдені у вашій кухонній коморі.

Харчова сода

Зробіть чудову роботу з очищення каструлі за допомогою харчової соди та води. Просто кип’ятіть деякий час, а потім остудіть. Якщо потрібно, залиште на ніч. Інший варіант — залишити пасту з харчової соди та зеленого мила у каструлі на кілька годин. Добре вимийте каструлю, і якщо щось залишиться, посипте її ще содою або саморобним миючим засобом для ароматерапії і витріть.

Кола

Кола має дуже високу кислотність і добре розпушує застарілі забруднення, такі як карамель. Налийте трохи на сковорідку, обережно кип’ятіть, а потім зішкребіть нагар. Потім відкиньтеся на спинку крісла і насолоджуйтеся колою.

Крем із зубного каменю

Змастіть сковорідку рідкою сумішшю води та винного крему, який містить гідроксид калію та винну кислоту. Залиште на ніч. Прокинувшись, ви побачите чисту сковорідку, яку буде легко відмити.

Мило для посуду

Принаймні, у вас вдома має бути мило для посуду та вода, чи не так? Додайте трохи води і крапельку зеленого мила для посуду в каструлю і доведіть до кипіння. Залиште на деякий час. Коли охолоне, якщо пригоріла їжа важко відчищається екологічним скребком, спробуйте замочити її на ніч.

.

Лайми та сіль

Пропустіть маргариту і використовуйте сік лайма та сіль для вашої сковорідки. Дайте суміші настоятися кілька хвилин, посипте ще трохи солі і відчистіть. Ви будете здивовані, як легко відчищається пригоріла їжа.

Старе вино

Що ви можете зробити з вином, яке випадково залишилося відкоркованим після останньої вечірки? Замість того, щоб викидати його, збережіть його для миття сковорідок. Використовуйте його замість оцту в наведених вище порадах і відпочивайте, знаючи, що воно знайшло хороше застосування.

Відбілювач на основі кисню

Цей метод чудово підходить для плям, що залишилися від пригорілого. Замочіть каструлю в розчині зеленого господарського мила, гарячої води та кисневого відбілювача, наприклад, Natural Oxy Stain Remover від Seventh Generation. Залиште на деякий час. Плями повинні легко змитися. Використовуйте кисневий відбілювач, якщо він у вас є. Якщо ні, спробуйте харчову соду або інший екологічний скраб.

Сіль

Закип’ятіть трохи води з великою дозою хлориду натрію, щоб розпушити застряглу, вкриту кіркою їжу. Час від часу шкребіть дерев’яною ложкою, щоб звільнити шматочки. Якщо їжа все ще не рухається, залиште її ще на кілька годин. Потім вилийте воду і використовуйте більше солі, щоб зішкребти всі пригорілі ділянки, що залишилися.

.

Томатний соус

Можливо, у вас не вистачить томатного соусу на велику вечерю з макаронами, яку ви запланували, але завдяки своїй кислотності він чудово впорається з пригорілою їжею. Влийте щедру порцію томатного соусу або подрібнених помідорів (консервованих або свіжих) і тушкуйте на повільному вогні кілька хвилин, але не дайте воді википіти. За потреби додайте ще трохи води. Ви також можете залишити його на ніч у каструлі, не доводячи до готовності.

Оцет

Оцет містить оцтову кислоту, тому він добре розщеплює пригорілу їжу зі скоринкою. Візьміть все, що є під рукою (наприклад, яблучний сидр, білий оцет), налийте його в каструлю з водою і поставте на повільний вогонь. Не закривайте каструлю кришкою, якщо тільки те, що ви спалили, не смердить на весь будинок. У такому випадку залиште кришку відкритою, і оцет буде діяти як природний дезодорант приміщення.

Exit mobile version